perjantai 3. huhtikuuta 2015

Talopakettitoimittajan valinta ja hankintasopimus

Loppusuoralla oli jäljellä vain hyviä vaihtoehtoja talopakettitoimittajaksi, joten lopullinen päätös ei ollut missään nimessä helppo. Jokaisella oli omat vahvuutensa ja lopullinen päätös oli kompromissi eri asioiden suhteen. Kokonaisuutena yksi oli kuitenkin ylitse muiden ja päätös oli lopulta selkeä: talopakettimme toimittaa Sievitalo.
Itse muokkaamamme pohjapiirustus oli tehty Sievitalon Tunturikoivu 153:n pohjalta, joten muutoksista aiheutuvat kulut olivat varmasti pienemmät kuin muilla toimijoilla. Sievitalon materiaalivalikoimissa on jo perushintaisena paljon meille sopivia vaihtoehtoja, joten niistä ei pitäisi tulla juurikaan lisäkustannuksia. Omega-Keittiöiden kiintokalusteet ovat hinta-laatusuhteeltaan juuri meille sopivat ja varmasti myös kustannustehokkaampi ratkaisu kuin useiden muiden talotoimittajien käyttämä Puustelli. Vaihtoehtona oli myös hankkia itse kaikki kiintokalusteet, jolloin olisimme hankkineet ne Ikeasta. Olisimme saaneet talopaketin hinnassa ihan hyvän hyvityksen, mikä olisi riittänyt kiintokalusteiden hankintaan, mutta lopulta totesimme, että saamme varmemmin ja helpommin juuri sopivat kalusteet kun otamme ne suoraan Sievitalon kautta. Kodinkoneista päädyimme ottamaan hyvityksen ja hankimme itse tarvittavat kodinkoneet.
Kuten jo aiemmin kirjoitimme, niin talopakettifirmojen edustajia oli monenlaisia. Toisten kanssa tuli paremmin toimeen kuin toisten. Oman alueemme Sievitalon edustajan kanssa tulimme heti alusta lähtien hyvin juttuun. Meillä lapset on aina ja kaikkialla mukana ja hänelle se ei ollut missään vaiheessa ongelma, vaikka nuo kaksi huliviliä apinaa harvemmin pysyvät rauhassa paikallaan. Pohtiessamme lopullista päätöstä talopaketin suhteen Sievitalolla oli muutamia talonäyttelyitä Etelä-Suomessa. Mahdollisuus tutustua työjälkeen sekä myös tyytyväisiin asiakkaisiin vahvisti positiivista mielikuvaa Sievitalosta.
Lopullisen päätöksen jälkeen hankintasopimus allekirjoitettiin Sievitalon toimistolla, missä pääsimme samalla tutustumaan materiaalivaihtoehtoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti