lauantai 18. huhtikuuta 2015

Askel askeleelta kohti rakennuslupaa

Viime viikon lopulla pidettiin talomyyjän kanssa luonnospalaveri, jossa käytiin läpi tekemämme korjaukset ensimmäisiin luonnoskuviin. Muutoksia oli tosi paljon, mutta mitään merkittävää ei kuitenkaan tarvinnut muuttaa. Samalla talomyyjä kertoi meille mahdollisista muutosten kustannusvaikutuksista.

Tällä viikolla heti maanantaina uudet luonnoskuvat kilahtivat sähköpostiin ja nyt olemme jo todella lähellä unelmakotiamme. Muutamia ikkunoiden sijoitteluja vielä muuttelimme ja tänään saamme toivottavasti lopulliset versiot luonnoskuvista, jotka lähetetään valitsemallemme pääsuunnittelijalle tarkastettavaksi.

Tällä viikolla myös talopaketin hintaa on tarkastettu tekemiemme hankintasopimuksen jälkeisten muutosten osalta. Sievitalo mainostaakin, että heidän perusmateriaalinsa ovat laadukkaita ja lähes kaikki materiaalivalinnat onkin tähän mennessä tehty ihan vakiomallistoista, jotka kuuluvat kauppahintaan. Lisähintaa on kuitenkin tullut hopeasaarnin värisistä kattolistoista, satiininvärisistä vetimistä, pesuainehyllyn muuraamisesta suihkuseinälle, suihkuhuoneen kokolasiovesta sekä terassin lisärimoituksesta. Lisäksi laskuvirheen takia talon koko pieneni suunnittelussa 0,6m2 hankintasopimukseen merkitystä pinta-alasta sekä ikkunoiden koon muutoksista tuli myös jonkin verran hyvitystä. Kokonaisuudessaan tähän mennessä lisähintaa hyvitysten jälkeen meille on tullut noin 200€, kun pintamateriaalivalinnat, kalustevalinnat ja sähkösuunnittelu on vielä tekemättä.  


Ensi viikon lopulla tontille tehdään pohjatutkimus, jossa tutkitaan maaperän kantavuutta talon ja autotallirakennuksen nurkkapisteistä, mikä määrittää sitten lopullisen perustamistavan. Samalla tontille tehdään myös pintavaaitus, jonka perusteella saadaan talon korkeusasemat määritettyä. Nuo tiedot merkitään vielä asemapiirustukseen, jonka jälkeen luonnoskuvat menevät painoon ja me pääsemme hakemaan rakennuslupaa.

Alunperin rakennusluvan hakuprosessille oli aikataulutettu 3 kuukautta, mutta monen sattuman summana olemme noin kuukaudella aikataulusta jäljessä, joten toivottavasti kaupunkimme saa lupamme käsiteltyä kahdessa kuukaudessa. Jotta talo valmistuisi aikataulussa, pitää meidän saada rakennuslupa ennen juhannusta. Toisaalta, jos rakennuslupa ei ehdi ennen juhannusta tulla, niin sitten viivästystä tuleekin kunnolla, koska kaupungilla kaikki taitavat lomailla koko heinäkuun.

Ennen ensiviikon pohjatutkimusta tontille makaavat puut pitää raivata pois ja koska aina kaikki ei mene kuin Strömsössä niin meillä sairastetaan myös vesirokkoa ja tehdään hampaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti