maanantai 30. maaliskuuta 2015

Oman kodin myynti



Heti tammikuussa, kun Joulusta oli selvitty ja talopakettitoimittajien kilpailutus oli saatu hyvin käyntiin, oli aika laittaa myös oma rivitaloasuntomme myyntiin. Kaikkialla puhutaan, miten vaikeaa asunnon myynti tällä hetkellä on ja myyntiajat pitkiä niin olimme varautuneet siihen, että homma pitää aloittaa hyvissä ajoin. Tällä paikkakunnalla rivitaloasuntojen keskimääräinen myyntiaika on 120 päivää.


Asunnon myynnissä tärkeää on hyvän ja asiantuntevan välittäjän valinta. Pohdimme asiaa, kuka olisi paras mahdollinen myyjä meidän kodillemme. Meistä oli heti selvää, että koitamme itse myydä asuntomme ja jos se ei mene kaupaksi niin kuukauden jälkeen annamme asunnon välittäjälle myyntiin. Syksyn aikana olimme jo kaikessa rauhassa kuvailleet koko asunnon myyntiä varten ja talvella myydessä myös kesäiset pihakuvat olivat varmasti eduksi.


Myyntiin käytimme Etuovi.com sivustoa, minne yksityishenkilö voi jättää asunnonmyynti-ilmoituksen 149€ hintaan. Hinta sisälsi muun muassa rajattoman ilmoitusajan, tulostettavat näyttöesitteet sekä valmiit ostotarjous- ja kauppakirjapohjat. Ilmoituksen tekeminen oli helppoa, joskin kokonaisuudessaan sen perusteelliseen tekoon meni lähes 2 tuntia, kun halusimme tehdä ilmoituksesta mahdollisimman kattavan.


Myyntikohteemme oli pari vuotta sitten täysin pintaremontoitu rivitalokolmio hyvien yhteyksien päässä pääkaupunkiseudusta 10-vuotta vanhassa taloyhtiössä. Asunnon myynti-ilmoitus julkaistiin Etuovi.com sivustolla loppiaisena ja vain 5 vuorokautta myöhemmin hyväksyimme ostotarjouksen. Tämän jälkeen hoidimme tarvittavat asiakirjat isännöitsijältä ja pankilta sekä teimme kauppakirjan Etuoven mallipohjan avulla.


Kiinteistövälittäjän välityspalkkiot kaupungissamme ovat asuntojenmyynti.fi sivuston mukaan 2,48-4,96% eli säästimme itse myymällä melkoisen summan. Toki kaikki asunnot eivät ole yhtä helposti myytäviä ja meille kävi lisäksi todella hyvä tuuri, kun asuntomme ostajat olivat ensiasunnonostajia.
Siitä alkoikin melkoinen härdelli, kun kodin piti olla tyhjä kuukauden päästä ja jostain piti löytää meille väliaikainen vuokra-asunto. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti