keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Pohjan suunnittelu

Kun tonttivalinta oli tehty, kävimme läpi kutakuinkin kaikkien talopakettitoimittajien talokirjat ja koitimme metsästää meille sopivaa pohjaa. Välillä meinasi jo usko loppua, kun mikään ei napannut ja osassa oli aivan järjettömiä ratkaisuja, kuten lukuisia turhia ovia tai paljon hukkaneliöitä. Ihan viimeisimpien joukossa tutkailimme Sievitalon talokirjaa, josta löytyi useampikin mielenkiintoinen pohja. Eniten tykästyimme kuitenkin Tunturikoivu 153:en pohjaan.


Alueelle mihin olemme rakentamassa, on annettu melko tarkat rakentamistapaohjeet, jotka määrittävät muun muassa sisäänkäynnin paikan sekä osittain myös huoneiden sijoittelua. Tunturikoivu 153:n pohja ei soveltunut suoraan tarpeisiimme eikä tontin vaatimuksiin, mutta pienillä muutoksilla saimme siitä tehtyä juuri meille sopivan. Käänsimme pohjan peilikuvaksi, vaihdoimme sisäänkäynnin paikkaa, poistimme muutaman turhan oven, lisäsimme kodinhoitohuoneen yhteyteen vaatehuoneen sekä vaihdoimme keittiön ja olohuoneen paikkaa.


Meillä kun lapset hoidetaan päiväkodin sijasta kotona, on kodin toimivuus erittäin tärkeää. Halusimme ison tuulikaapin, missä on tilaa kaikille kengille ja vaatteille sekä oma paikka lastenvaunuille. Tuulikaappi kun on omana huoneenaan, niin hiekka toivottavasti pysyy siellä eikä leviä koko asuntoon. Myös keittiö ja sen toimivuus on meille erittäin tärkeää ja siksi keittiö siirrettiinkin terassin viereen, jotta kesällä grilliherkkujen kanssa ei tarvitse kävellä asunnon läpi. Lisäksi halusimme vaatehuoneen kodinhoitohuoneen yhteyteen tavaran säilytystä varten.

Ihastuimme tuohon itse muokkaamaamme pohjaan niin kovin, että lähdimme pyytämään tarjouksia eri talopakettitoimittajilta juuri tuon meidän pohjamme perusteella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti