tiistai 27. lokakuuta 2015

Suunnitteluvirhe

Jokin aika sitten kerroimme, että heti laatan valamisen jälkeen tajusimme, että olemme itse mokanneet suunnittelussa. Pari päivää laatan valun jälkeen menin poikien kanssa ihastelemaan miltä koti näyttää nyt lopullisessa korossaan, kun aikaisemmin ennen eristeitä ja laattaa oltiin yli 20cm alempana. Kaikki näytti tosi hyvältä ja isoveljen kanssa käytiin läpi, mikä ikkuna kuuluu mihinkin huoneeseen. Isoveli halusi katsella millaiset näkymät hänen huoneensa ikkunasta on. Yllätys olikin suuri, kun hän ei nähnyt ikkunasta ulos vaikka ei sen kanssa aiemmin ole ollut ongelmaa.

Tottakai tämä kaikki tapahtui perjantaina ja siinä hetkeksi kyllä koko maailma romahti, miten me olemme voineet mokata ja vielä noin isossa asiassa. Pähkäilyjen jälkeen oli päivän selvää missä oli menty vikaan, mutta missään vaiheessa me tai kukaan palkkaamistamme ammattilaisista ei ollut asiaa huomannut tai ainakaan siitä meille kertonut. Talomme pohjahan on Sievitalon Tunturikoivu 153:sta itse muokkaamamme muunnos, josta useampi talotehdas piirsi oman versionsa kun tarjouspyyntöjä kyselimme. Osassa huonekorkeus oli 2300mm ja osassa 2600mm, mutta ikkunat pysyivät kokoajan sen kokoisina miksi olimme ne suunnitelleet ja vanhan kotimme ikkunoista mitan kanssa stemmailleet. Sievitalon huonekorkeus on 2600mm ja näin olleen ikkunat kohdistetaan niiden yläreunasta, jotta ne saadaan samalle korkeudelle ovien yläreunan kanssa, mikä luo harmonisen kokonaisuuden. Näin ollen osa ikkunoistamme on noin 1150mm korkeudella tavallisen 900mm sijaan. Parhaiten tuon eron huomaa keittiössä, jossa välitilaan tuleva ikkuna on oikealla korkeudella ja tuo isompi ikkuna sillä korkeudella missä osa ikkunoistamme on.


Kun alkujärkytyksestä oli selvitty, aloimme nähdä asiassa myös paljon hyviä puolia. Talomme rajoittuu toiselta pitkältä sivultaan puistoon ja tuolla seinällä sijaitsevat kaikki makuuhuoneet ja kodinhoitohuone, joissa kaikissa ikkunat on nyt sitten tavallista korkeammalla, mutta yhdistettynä kaavan vaatimaan korkeampaan sokkeliin ikkunoista ei näe sisälle jos ei satu olemaan koripalloilijan mitoissa. Ruokailutilan ikkunan kohdalla ongelma oli kuitenkin ylitsepääsemätön, koska pöydän vieressä istuessa ikkunasta ei olisi nähnyt ulos, joten se ikkuna saatiin onneksi vielä vaihdettua ja muiden osalta olemme päätyneet siihen, että ratkaisu on jopa ehkä parempikin. Lastenhuoneisiin oli alunperinkin suunniteltu sängyt ikkunan eteen, joten sen avulla kumpikin pojista pystyy ihailemaan maisemia oman huoneensa ikkunasta. Nyt olemme jo ihan sinut tuon kämmin kanssa, saimme meille jääneen ikkunankin viikonloppuna myytyä ja odotamme edelleen kuumeisesti että unelmatalomme valmistuu ja toivomme ettei mitään muita mokia olisi käynyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti