keskiviikko 21. lokakuuta 2015

16. viikko

Työmaalla oli työmiesten suhteen melko rauhallinen viikko. Tiistaina Vertian miehet kävivät talolla tekemässä lämpökamerakuvauksen ja ilmatiiveysmittauksen. Samaan rysäykseen tuli myös Omega-keittiöiden edustaja paikalle mittaamaan kalusteiden paikat ja teimme hänen kanssaan lopulliset materiaalivalinnat kirjaimellisesti paineen alla, koska olimme lukittuna paineistettuun taloon tiiveysmittauksen vuoksi. Seuraavana päivänä saimme työpäälliköltä kuulla, että talomme oli saanut mittauksessa hänen alueensa uuden ennätyslukeman 0,33 mikä tarkoittaa että talomme kuuluu tiiveydessä parhaaseen A-luokkaan.   


Tiistain ja keskiviikon aikana Sievitalon LVI-miehet asensivat meille vesi-ilmalämpöpumpun ja hybridikattilan jotta lämmitys saatiin päälle. Siitä asti lämmin vesi on kiertänyt lämmitysputkissa ja saa toivottavasti laatan kuivumaan aikataulun mukaisesti. Heidän piti myös asentaa kanavapuhallin, joka edistää ilmaa vaihtamalla myös laatan kuivumista, mutta sepä näytti taas unohtuneen. Omat rakennuslämmittimet ovat nyt vain hoitaneet ilman liikuttamisen ja kunhan talliin saadaan ovi paikalleen niin yksi puhallin siirtyy sinne lämmittämään, koska lattialämpö saadaan kuulemma päälle vasta ihan viimeisillä viikoilla.


  
Pientä huvitusta aiheutti kun kahdessa edellisessä kodissa meillä on ollut sellainen ruma kermanvärinen lämminvesivaraajamöhkäle kodinhoitohuoneessa ja nyt kun teimme päätöksen että haluamme kaiken talon tekniikan sijoittaa tekniseen tilaan saimme tosi tyylikkään valkoisen kosketusnäytöllä varustetun CTC-hybridikattilan.


Vaikka eletään jo lokakuun puoliväliä, niin koko viikko oli sateeton ja päivällä lämpötila nousi yli kymmeneen asteeseen täällä Etelä-Suomessa. Tuollaista mahdollisuutta ei voinut jättää käyttämättä, varsinkin kun isoveljellä oli koulusta syyslomaviikko ja itse pidin viimeisen kesälomaviikkoni. Koko viikko rehkittiin tontilla monta tuntia päivässä. Minä lähinnä heiluttelin maalisutia ja miesväki raivasi roskia. Koko taloahan ei millään viikossa yhden naisen voimin saada maalattua varsinkaan kun ensimmäiset 3 päivää meni loppujen nurkkalautojen ja terassin säleikön kanssa. Vaikuttaa naurettavan helpolta maalattavalta, mutta tuossa on 4 pintaa ja runkotolpat jotka on kaikki maalattava. Prioriteetilla tuo oli kuitenkin kärkipaikalla, koska sitä ei oltu pohjamaalattu. Myös sisääntuloterassille on tulossa vastaavanlaiset säleiköt, mutta timpurit eivät ole vielä niitä saaneet asennettua koska osa materiaalista puuttui.


Työmiehet olivat varastoineet osan villapaaleista terassille mutta ne saivat varsin nopeasti häädön sieltä kun tajusimme että myös kulmakunnan linnut olivat huomanneet että niistä saa hyvää lämmikettä pesään. Siirrettiin ne niin kauas kun tontin puitteissa on mahdollista ja eilen saimme työpäälliköltä luvan hävittää yli jääneet villat.

Edellisviikolla kun timpurit ahkeroivat 7 päivää putkeen, roskaa syntyi valtava vuori emmekä ehtineet läheskään kaikkia pakata säkkeihin kun iltaisin kävimme siivoamassa. Niinpä viime viikko meni niitä lajitellessa ja sunnuntai-iltana ilmoitimme Kuusakoskelle että 6 raksasäkkiä saa tulla noutamaan tontilta. Kaikki jätteet olemme lajitelleet ja kaikki mitä ilmaiseksi on mahdollista viedä kaatopaikalle, kuten metalli ja pahvi olemme sinne vieneet sekä kaikki käyttökelpoinen materiaali säilötty odottamaan seuraavia projekteja. Raksaräkkeihin on pakattu vain rakennusjätettä, kuten kipsilevynpaloja, muovia ja villaa. Noutopalvelu oli ainakin nopea kun maanantai-iltana säkit olivat jo poissa. 


Kun aloitimme tämän blogin kirjoittamisen, teimme päätöksen ottaa viikoittain kuvan samasta kohtaa, jolloin työmaan edistymistä pystyy seuraamaan. Tällä viikollakin laitan siitä kuvan vaikka se ei hyvältä tunnukaan, koska olemme saaneet siivottua tontin tosi hyvään kuntoon, mutta etupihalla on vielä iso määrä Sievitalon rakennustelineitä, kuormalavoihin viritetty sähkökaappi ja timpureita odottamassa olevat puutavarat. Tästä syystä tällä kertaa kuvia myös muista kuvakulmista. Kaikilta työmaalla vierailleilta työmiehiltä olemme kovasti saaneet kiitosta työmaan siisteydestä ja olemmekin pitäneet siitä tiukasti kiinni, koska pihalla touhuaa myös lapsemme, niin jokainen maasta löytynyt naula, tupakantumppi ja muut pienet ja isommat roskat on heti kerätty roskikseen. Vielä kun tuosta etupihalta saadaan nuo turhat tavarat pois niin eiköhän se omaankin silmään alkaisi pian näyttää siistiltä.





Tällä viikolla toivottavasti autotallin ovi saadaan asennettua ja timpurit tulisivat hoitamaan terassien korjauksen, etuterassin säleiköt sekä ulkoverhouksen loppuun. Loppuviikosta myös Vesivek tulee asentamaan meille rännit, lumiesteet, palotikkaat ja kattoturvatuotteet, joten viikonloppuna me pääsemmekin sitten itse asentelemaan sadevesijärjestelmän loppuun ja sen jälkeen syksy sateineen voi saapua, kun vedet saadaan ohjattua oikeaan paikkaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti