tiistai 18. elokuuta 2015

Seitsemäs viikko

Maanantaina edelleen tuntui, että mitään ei koskaan ala tapahtua, kun tontilla ei näkynyt työmiehiä vaikka se puuttuva kiinnikelavakin oli jo perjantaina saapunut.

Tiistaina kuitenkin viimein timpurit saapuivat ja sen jälkeen onkin tapahtunut ryminällä. Heti tiistaina he asensivat alajuoksut ja radonkaistat.


Keskiviikkona oli jo yläjuoksutkin paikallaan.


Torstaina ja perjantaina timpurit väsäsivät kaikki neljä päätykolmiota valmiiksi.


Lauantaina kun vietimme vapaapäivää MiniMarathonilla, niin työmiehet olivat ahkeroineet tontilla oikein kunnolla, kun ristikot olivat nousseet talon päälle ja mariannekarkit sisäpuolelle.


Sunnuntaina oli tehty kattotuolien tuentaa ja puolet talon aluskatteesta.


Sievitalon käyttämät timpurit ainakin meidän tontillamme näyttävät olevan virolaisia niin kuin varmasti lähes jokaisella omakotityömaalla täällä Etelä-Suomessa. Tiistai-iltapäivällä kävimme tontilla pyörähtämässä ja meidän oli tarkoitus kysellä maalaamisesta kun työpäällikön kanssa oli puhetta että siitä pitää sopia timpureiden kanssa. Mies tervehti työmiehiä ja vastukseksi sai vaan ”En jymmärrä” ja samalla tontilla soivassa radiossa oli päällä ihan suomenkielinen radiokanava. No emmepä sitten keskustelleet maalaamisesta ja vähän jäi huono mieli koko touhuun. Keskiviikkona huomasimme tontilla käydessä 100mm virheen yhden ikkunan korkeudessa ja päätimme raportoida tästä vastaavalle mestarillemme, josko hän saisi asian toimitettua timpureiden kanssa, kun ainakin CV:ssä hänen kielitaidokseen on mainittu myös eesti. Hän oli esittänyt asiansa timpureille eestiksi ja saanut vastauksen ihan selkeällä suomen kielellä. Muuten timpurit ovat tehneet erittäin siistiä jälkeä sekä meidän että vastaavan mestarimmekin mielestä mikä on tottakai kaikista tärkeintä.

Päätykolmioiden maalaaminen maassa ei onnistunut, koska ne olivat maassa vain kaksi iltaa ja työmiehet tekivät kumpanakin iltana pitkän päivän, joten maalaamiselle ei ollut mahdollisuutta. Ne ovat sitten ohjelmassa ensi keväänä. Vähän kuitenkin pääsimme sunnuntai-illalla maalaamaan, kun terassin tolppa ja pieni osa räystäslaudasta saivat maalin pintaansa, koska ne pitää saada maalattua ennen sadevesirännien asentamista. Suurin osa ajasta meni kuitenkin pohtimiseen miten sinne yletämme.



Tiistaina posti kiikutti kotiin myös Värisilmän sisustuspaketin, mutta siitä myöhemmin.

Kävimme tontilla joka ilta siivoamassa ja näin pyrimme pitämään työmaan siistinä. On paljon helpompi siivota joka ilta päivän aikana kertyneet kuin siivota kerralla monen viikon roskat. Näin myös työmaalla työskentelevillä työmiehillä on turvallisempaa työskennellä ja he voivat keskittyä vain siihen olennaiseen eli rakentamiseen. 

Alkava viikko tulee olemaan hyvin mielenkiintoinen, koska talo alkaa päivä päivältä näyttämään vielä enemmän oikealta talolta eikä vaan kasalta lautoja. Viimein isovelikin on alkanut uskoa, että uusi koti joskus valmistuu ja hän onkin ottanut tavoitteeksi oppia lukemaan ennen kuin uuteen kotiin muutetaan.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti