maanantai 24. elokuuta 2015

Kahdeksas viikko

Viikko jatkui tapahtumarikkaana, kun maanantain ja tiistain aikana timpurit saivat aluskatteen paikalleen sekä keskiviikkona tuulensuojalevyt valmiiksi sekä taloon että talliin. Sen jälkeen ei olekaan tapahtunut sitten työmaalla yhtikäs mitään timpureiden toimesta. Vesikatto ja ikkunat odottavat pihassa asennusta, joten joskos nyt alkuviikosta alkaisi taas tapahtua. Oli tästä tauosta sentään se hyöty, että itse olemme ahkeroineet joka ilta ja sunnuntaina ihan koko päivän ja nyt on kaikki räystäslaudat saatu maalattua ennen vesikaton asentamista. Tuntuu helpolta operaatiolta, eihän siinä ole kuin vajaa 50 metriä räystäslautaa maalattavana eikä maaliakaan mennyt kuin hieman reilu 3 litraa, mutta ne laudat ovat noin 4 metrin korkeudella. Lisäksi meidän perheessämme on yksi jonka pää kestää korkeita paikkoja ja yksi joka on nopea ja taitava maalari, mutta nämä taidot eivät ole valitettavasti osuneet samaan henkilöön. Ylitin kyllä melkoisesti itseni maalaamalla räystäslaudat ja nyt on kyllä ranteet melkoisen kipeänä. Mies sen sijaan kantoi EPS-paketteja talon ja tallin ympäri, jotta rouva ylettyi maalaamaan. Räystäiden alustojen ja päätyjen räystäslautojen maalaaminen jää suosiolla ensi kesään jolloin on pakko vuokrata jonkinlainen henkilönostin jotta homma saadaan tehdyksi.
  
Yhteistyö Sievitalon kanssa on ainakin tähän asti sujunut varsin mutkattomasti vaikkakin meille tyypilliseen tapaan lähes jokaisessa suunnitelmassa on ollut jokin virhe, mutta virheet on aina korjattu nopeasti ja saatu vielä pahoittelut päälle. Nyt kuitenkin ongelmia on ilmaantunut LVI-suunnittelijan kanssa, jolla on kuitenkin melkoisen merkittävä rooli koko projektissa. LVI-asemakuva on nyt korjattu kohta kolmeen kertaan ja se on edelleen väärin, mutta onneksi se nyt ei sinällään vaikuta mihinkään, koska kyseinen työ on tontilla tehty jo useampi viikko sitten ja tarkastettukin ulkopuolisen KVV-valvojan toimesta. Aikataulun mukaan kuitenkin LVI-työn aloitus on tällä tai ensi viikolla, koska esimerkiksi lattialämmitysputket pitää saada betonivalun alle, mutta vain osa suunnitelmista on tehtynä ja niissäkin on edelleen virheitä. Putket kuitenkin odottavat jo asentajaa tontilla.

Tämä viikko alkoi heti maanantaiaamulla kaupungin runkokatselmuksella, jossa kaikki oli kunnossa ja rakennusvalvojakin oli kovasti kehunut työn jälkeä. Emme ainakaan vielä ole kyllä hetkeäkään katuneet että valitsimme talopaketin paikalleen rakennettuna määrämittaan sahatusta puutavarasta. Rungon pystytys aloitettiin kaksi viikkoa sitten ja saatiin säältä suojaan ilman että koko aikana satoi pisaraakaan vettä. Lisäksi aurinko on kokoajan porottanut sellaisella teholla, että jos joku puutavara on ollut vähän kosteaa, niin nyt se on takuulla kunnolla kuivunutta. Nyt vielä jännitämme, josko ehtisimme saada vielä vesikatonkin ennen keskiviikoksi luvattuja sateita.

Tänään projekti ottaa taas ison harppauksen eteenpäin, kun menemme Uuniseppien studiolle Vantaalle tekemään takkavalinnat sekä Värisilmään tekemään lopulliset sisustusvalinnat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti