sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Toinen raksaviikko


Rakennusviikkojen laskemisen olemme aloittaneet siitä, kun kaivinkone kuopaisi ensimmäisen kerran maata eli nyt on päättymäisillään toinen raksaviikko. Näinollen kokonaisrakennusaika pitäisi olla 30 viikkoa, joista jäljellä tämän viikon jälkeen 28. Ikinä ennen ei ole kyllä tullut tammikuuta odotettua näin paljon varsinkin kun tietää miten kiireinen syksy on tulossa, jotta saadaan kaikki aikataulut yhdistettyä. Isoveli aloittaa myös elokuussa koulun ja tuntuu hurjalta, että kun pääsemme muuttamaan, niin hän on suorittanut jo puolet ensimmäisestä luokasta.


Tällä viikolla tontilla hommat ovat edistyneet vauhdilla. Pohjat on saatu tasoitettua, kaupunki kävi tekemässä paikalleen mittauksen sekä paikallinen lvi-yritys tekemässä talon ulkopuolisia putkitöitä. Tänä illalla pääsemme itsekin tositoimiin, kun luvassa on sähköpääkeskuksen kiinnittäminen väliaikaisesti kuormalavaan, jotta Apeko saa ensi viikon alussa siihen kytkettyä sähköt. Myös sadevesikaivo liitetään kaupungin sadevesiviemäriin sekä putkia varten tehty iso kuoppa pääosin täytetään, mutta muutoin ensi viikolla raksalla ei tapahdu mitään. Se onneksi mahdollistaa meille vielä muutaman perhelomapäivän, kun vapaapäivät sattuivat sopivasti niin jos vaikka menisimme Asuntomessuille imemään sisustusideoita.

112€ maksava puupalikka ja maalattu ympyrä.
Tontin raivauksen ja puiden kaatamisen hoidimme täysin omin voimin, mutta sen jälkeen tontilla on häärinyt ammattilaisia, mikä valitettavasti on lomapakolle kallista, mutta meistä kun kumpikaan ei osaa esimerkiksi kaivinkonetta ajaa. Sen sijaan olemme löytäneet aivan mahtavan maatyöurakoitsijan. Hän kaivaa silloin kun on tarvetta, työajoista piittaamatta. Tuntitaksa on sama mihin aikaan työ tehdään ja perjantainakin hän tuli vielä seitsemän jälkeen illalla sulkemaan montun putkien päältä. Jos siis tarvetta maatyöurakoitsijalle pääkaupunkiseudun läheisyydestä niin annamme mielellään hänen yhteystietonsa, mutta parin viikon päästä hän on vielä meille varattuna tekemään sisätäytöt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti