keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Heinäkuu alkaa

Tällä viikolla tontilla on viimein alkanut tapahtua todenteolla. Maanantai-illalla maaurakoitsija oli tuonut kaivinkoneen tontilla ja aloitti heti tiistaiaamulla tontin pinnan poistamisen. Iltapäivällä kun tontille menimme käymään, niin oli pinta saatu kutakuinkin otettua pois koko tontilta. Kantoja tontilla ei hirveästi onneksi ollut, koska isot puut oli sieltä kaadettua jo monta vuotta aiemmin ja kannot murenivat helposti. Tänään päästään viemään eilen kaivettu pintamaa-aines ja kannot pois tontilta sekä kaivamaan jo kuoppia perustuksillekin.


Eilen tontilla pidettiin myös aloituskokous jossa oli paikalle meidän perhe, vastaavamestarimme, joka toimii myös pääsuunnittelijana sekä kaupungin rakennustarkastaja. Kaikki asiat olivat hyvällä mallilla ja saimme luvan jatkaa projektia eteenpäin. Hienosti saimme taas kerran hoidettua homman kahden lapsen kanssa. Pikkuveli nukahti sopivasti matkalla ja veteli sikeitä koko kokouksen ajan ja isoveli sai pelailla iPadilla, joka on ihan paras keksintö tämänlaisiin tilanteisiin.

Tänään alkaa se paljon pelätty heinäkuu, jolloin melkein koko Suomi on kiinni. Tähän mennessä ainakin olemme onneksi löytäneet vaihtoehtoja, jotka suostuvat tekemään töitä myös heinäkuussa, mutta esimerkiksi perustusviikkoa jouduttiin viikolla siirtämään eteenpäin Perustavan kesäloman vuoksi. Tämä tarkoittaakin sitten, että sisätäyttö täytyy hoitaa vain viikossa, jotta aikataulussa pysytään.

Meidän perheessä ei olla koskaan lomailtu heinäkuussa, koska silloin kaikki lapsiperheiden aktiviteetit ovat aivan täynnä ja hinnat pilvissä. Kesä- ja elokuussa on paljon mukavampi lomailla ja säätkin ovat usein paljon suotuisammat kun ei tarvitse kärsiä helteistä.

Jos minä ja kaikki minun työkaverini haluisimme pitää kesälomaa koko heinäkuun, niin koko Suomi kaatuisi hetkessä…joillain jopa päivässä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti