perjantai 3. heinäkuuta 2015

Mutkia matkassa

Eilinen päivä taas kerran osoitti, ettei kaikki mene meillä aina niin kuin Strömsössä.


Pohjatyöt ovat lähteneet tontilla hyvin vauhtiin, kun maaurakoitsija on kolme päivää tehnyt pitkää päivää tontilla. Talon osalta perustukset alkaa olemaan sepeliä ja tärytystä vaille valmiina ja autotallin kaivaminen aloitetaan tänään. Eilen kuitenkin hommien eteneminen oli katkennut täryttimen hajoamiseen. Lisäksi päänvaivaa on tuottanut tontilta kaivettu maa-aines mikä ei millään tunnu vähenevän vaikka sitä on kuskattu pois monta täysperävaunulastillista.  

Ongelmia on ollut kuitenkin muuallakin kuin työmaalla. Olimme erään urakoitsijan kanssa sopineet että hän tulee tekemään työsuorituksen tontillemme. Kaiken piti olla kunnossa, vaikka tuo kyseinen henkilö onkin työn suorittamisen aikaan lomalla, mutta hänellä on pätevä sijainen joka tulee työn hoitamaan. Alkuviikosta jo ihmettelimme miksi kyseisestä firmasta ei kuulunut mitään ja eilen mies päätti soittaa sinne. Sijainen ei tiennyt mitään koko asiasta, joten ei ihme ettei ollut yhteyttä ottanut. Muutaman puhelun jälkeen onneksi homma saatiin kuntoon ja työ tullaan tekemään ensi viikolla.

Parin viikon päästä tontille asennetaan tonttikeskus mitä ennen meidän tehtävänämme on hoitaa tarvittavat sopimukset, jotta sähkö saadaan tontille ennen perustusten valamista. Sopimukset sähköverkkoyhtiön kanssa teimme kuntoon viime viikolla ja saimme niistä itsellemme tarvittavat vahvistukset. Sähkön myyntiyhtiöstä sopimuksia ei kuitenkaan kuulunut ja mies päätti sinne eilen soitella. Sieltä sitten selvisikin, että olivat mitätöineet koko sopimuksen koska olivat käsittäneet että yritimme tehdä tähän väliaikaiseen vuokra-asuntoomme uutta samanlaista sähkösopimusta mitä meillä heidän kanssaan jo on. Onneksi meille oli sähköpostiin tullut tilausviesti missä selkeästi luki osoite mihin sähkön halusimme ja tietenkin erillinen laskutusosoite. Sähkönmyyntiyhtiö ei kaiketi ollut vain millään käsittänyt että sinne halutaan sähköä, koska meidän talomme tulee olemaan ensimmäinen koko kadulla. Onneksi aloimme selvittää asiaa ja homma saatiin kuntoon samantien.

Mies päätti vielä uudelleen soittaa sähköverkkoyhtiöön, että onhan nyt sitten kaikki kunnossa, koska toimitusaika on kaksi viikkoa ja päivät alkavat käydä vähiin. Nyt sähkön myyntisopimuksen puolesta kaikki oli kunnossa, mutta mittarointipyyntö puuttui. Parilla puhelulla selvisi, että sähköurakoitsija ei ollut huomannut maanantaisesta sähköpostistamme tätä asiaa ja oli vain odotellut koska sen hänelle toimitamme. Onneksi asia saatiin korjatuksi ja nyt näyttää siltä että sähkö ehditään saada ajoissa.

Tästä kuitenkin tuli taas kerran huomatuksi perheemme karma, että joka ikinen asia, jota emme itse hoida alusta loppuun asti kösähtää jollain tapaa tai katoaa mystisesti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti