sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Neljäs viikko

Tämä viikko oli arviolta 30 viikkoa kestävän rakennusprojektimme neljäs viikko ja tämän viikon ohjelmassa oli perustukset. Heti maanantaiaamu alkoi jännittävissä tunnelmissa, kun sähköverkkoyhtiön asentaja kävi asentamassa sähkömittarin ja kytkemässä sähköt tontille vain tuntia ennen Perustavan miesten saapumista.

Maanantai
Maanantai kului talon ja tiistai autotallirakennuksen valumuotin ja raudoitteiden rakenteluun. Tiistai iltapäivällä vastaava mestarimme tuli tarkastamaan raudoitukset ja antoi luvan työn jatkamiselle. 

Tiistai
Samalla huomattiin ongelma terassin pilareita varten valettavien betonikakkujen kanssa, jotka oli mitoitettu samaan tasoon sokkelin kanssa, mutta sen alle pitää laittaa 50mm paksu routasuojalevy, joten mies ja isoveli pääsivät illaksi kaivuuhommiin, kun kuuden noin neliömetrin suuruisen routalevyn alta piti kaivaa 50mm sepeliä pois ennen keskiviikkoaamua.

Keskiviikkona vuorossa oli betonointi jolle sääkin oli suotuisa, kun vähän sateli. Illalla kävimme ihmettelemässä työn tulosta, kun betoni kuivui.

Keskiviikko
Torstaina heti aamusta muotteja alettiin purkaa, pinnat viimeisteltiin oikeaan korkoon ja sokkeli tarkastusmitattiin.

Torstai
Perjantaina olikin enää jäljellä muottien haku tontilta pois.

Löytyi!
Tähän asti kaikki tuntui menevän taas hyvin, kunnes perjantai-illan käynnillä mies huomasi, että autotallin viemäriputken pää on mystisesti kadonnut. Pienen etsinnän jälkeen se löytyi ihan sokkelin vierestä osittain muotin ali valuneen betonin alta. Lauantai-ilta vierähtikin sitä kaivellessa esiin. Työhön menikin odotettua kauemmin ja pääsimme lähtemään tontilta vasta hieman ennen kymmentä. Positiivisena yllätyksenä huomasimme myös poliisipartion kiertelevän alueella, mikä on erittäin hyvä, koska alueella ei vielä asuta yhdessäkään talossa.

Parin tunnin naputtelun jälkeen!
Nyt tontti on valmiina odottamassa ensi viikkoa, jolloin maaurakoitsijan on tarkoitus hoitaa sisätäyttö ja sadevesijärjestelmän asennus. Ensi viikolla tontilla siis melkoinen rekkaralli, kun maa-ainesta tuodaan ja viedään pois. Viikon päästä tontin pitäisi siis olla valmiina odottamassa talopaketin tuloa eli silloin alkaa rungon pystytys määrämittaan sahatusta puutavarasta. Tarkempi aikataulu selviää varmaan maanantaina, kun meillä on tapaaminen Sievitalon työpäällikön kanssa. 

Lauantai

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti