maanantai 7. joulukuuta 2015

23. viikko

Tällä viikolla talolla on maalattu, tapetoitu ja laatoitettu. Laattamies saapui työmaalle maanantaina heti aamutuimaan. Mies kävi häntä moikkaamassa ja sopivat, että laattapalaveri pidetään vielä samana päivänä eli hänen kanssaan käydään läpi kaikki laatoitukset. Olimme jo aiemmin päättäneet että minä hoidan homman, koska mies ei näissä sisustusjutuissa aina muista kaikkea. Vein isoveljen kouluun ja mies tuli pikkuveljen kanssa kotiin siksi aikaa että pääsin hoitamaan tuon palaverin ihan rauhassa. Laattamies oli tosi mukava ja saimme hänen kanssaan käytyä läpi kaikki laatoitukset ja lopuksi vielä lähialueen lounaspaikat ja rautakauppojen sijainnit. Loppuviikon aikana laatoittaja onkin sitten järjestään varmistellut kaikki asiat vielä mieheltäni, että tehdäänkö nyt varmasti näin kun rouva sanoi, joten olen lähes joka aamu saanut mieheltä kyselyitä mitenkäs tämä juttu nyt taas menikään. Hyvä joka tapauksessa, että varmistelee, että hommat menevät varmasti oikein, koska väärin tehtyjen laatoitusten korjaaminen ei olekaan ihan helppo juttu.

Viikon aikana laatoittaja on ollut töissä päivisin ja saanut tehtyä lähes kaikki vedeneristykset sekä laatoitettua jo kokonaisuudessaan toisen vessan seinät sekä osan pesuhuoneesta. Paljon hommaa jää vielä tälle viikolla, joten toivottavasti kaikki saadaan tehtyä ennen kiintokalusteasennusta.



Alkuviikolla myös maalari ahersi iltavuorossa ja sai kaikki maalatut pinnat hoidettua tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Perjantaina vielä tapetoija oli käynyt tapetoimassa makuuhuoneen tehosteseinän.


Viikonloppuna sää oli niin sateinen, että hommat kuraisessa pihassa eivät innostaneet, koska mitään pakollista ei ollut tehtävänä ja sisällä taas tehtävää ei ollut. Niinpä lauantaina kävimme hankkimassa vielä viimeisiä tavaroita uuteen kotiin sekä solumuovia muuttoa varten. Ikea oli laittanut niin houkuttelevan lahjakorttikampanjan, että päätimme tilata kertarysäyksellä kaikki huonekalut, joita uuteen kotiin tarvitsee hankkia ja saimme vielä sumplittua niiden toimituksen tammikuun puolelle, joten meidän ei tarvitse niitä koittaa saada mahdutettua säilöön tänne väliaikaiseen asuntoon.

Joulu osuu rakennusprojektiin nyt varsin ikävään kohtaan. Näillä näkymin työmaalla alkaa kahden viikon päästä parin viikon joulutauko jona aikana ei tule tapahtumaan työmiesten toimesta yhtikäs mitään ja työt jatkuvat tammikuussa parin viikon loppupuristuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti