tiistai 1. joulukuuta 2015

22. viikko

Taas on yksi viikko takana ja viime viikolla talolla hääräili maalari ja tiistai-iltapäivä meni meillä laattoja kannellessa. Oli se vaan melkoinen urakka kantaa koko asunnon laatat sisälle mahdollisimman nopeasti vesisateen hoputtamana. Perjantaina iltamyöhään kun maalari lopetti hommansa, oli kaikki seinät saatu jo pohjamaalattuakin. Lauantaina olikin sitten minun urakkani imuroida pois kaikki hiontapöly lattialta samalla kun mies ja pojat kävivät etsimässä meidän myrskyn heittämät pressut naapuritonteilta.




Loppuviikosta myös laatan kosteus käytiin mittaamassa ja eilen heti aamutuimaan laatoittaja pääsi hommiin.  


Ulkopuolella ei ole vieläkään timpurit tulleet hoitamaan urakkaansa loppuun, toki onhan tässä vielä 8 viikkoa aikaakin. Muutosta edellisiin viikkoihin on vain postilaatikon tolppa jonka jynttäsimme maahan odottamaan tammikuuta, jolloin siihen saadaan kiinnittää postilaatikko, jonka tilasimme jo jokin aika sitten. Postilaatikon valinnassa meillä tärkeimpinä kritteereinä oli mattavalkoinen metallinen laatikko lukolla. Ihan täydellinen ratkaisu löytyi FlexBoxilta, jossa pisteenä iin päälle sai vielä suunnitella itse etulevyn laatikkoon, mutta hinta oli kuitenkin puolet halvempi kuin rautakaupoissa myytävät postilaatikot.


FlexBox Albert

Tekemäni kokeellisen otannan perusteella olen päätynyt siihen lopputulokseen työmaamme osalta, että virolaiset työmiehet osaavat itse hävittää tupakantumppinsa, mutta suomalaiset heittelevät ne pitkin pihaa. Tulipa sitten väsättyä elämäni ensimmäinen tuhkakuppi ja ainakin maalari on kiltisti tumpannut nyt kaikki tupakkansa sinne.



Tänään alkaa joulukuu, lapset saavat avata ensimmäisen luukun kaikista 8 joulukalenteristaan ja ensimmäisen kerran voi sanoa, että meidän talomme valmistuu jo ensi kuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti