maanantai 28. maaliskuuta 2016

Ällölöllöä

Valtaosa suomalaisista viettää nyt pitkän pääsiäisvapaansa viimeistä vapaapäivää, niin kuin meilläkin isi ja isoveli, mutta minulle tämä on ensimmäinen vapaapäivä. Oma työpaikkani on tänä vuonna auki joka ikisenä päivänä, joten työvuoroja osuu myös näille niin kutsutuille pyhille. Suurin osa suomalaisista nauttii pääsiäisestä, koska sen turvin saa vuosittain mukavan 4 päivän viikonlopun kiireisen arjen keskelle ja se on minusta hieno juttu, mutta kaikissa töissä ei vain mahdollista. Saan minäkin välillä 4 päivän yhtenäisen vapaan, useamminkin kuin kerran vuodessa, mutta ei se osu näihin yleisiin ”pyhiin”. Meillä lapset tykkäävät syödä pääsiäismunia ja me aikuiset pidämme mämmistä kuohukermalla, mutta ei mitään mitä ei voisi muulloinkaan tehdä. Rairuohoa lasten kanssa laitettiin kasvamaan vaippageeliin ja sekin näyttää vielä olevan varsin alkuvaiheessa vaikka reilun viikon on ollut jo kasvamassa.


Luovutuksen yhteydessä sovimme että kaikki puuttuvat työt on hoidettu maaliskuun loppuun mennessä. Tällä viikolla viimeinenkin puute tuli hoidettua, kun Sievitalo lähetti meille 2 avainta hukkaamiensa 9 avaimen tilalle.



Mies levitteli takapihan lumia, niin loput lumet saatiin sulamaan yhdessä päivässä, mutta nyt tilalla on isoveljen sanoin ällölöllöä, jonka pitää vähän kuivahtaa ennen kuin pääsemme sitä työstämään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti