sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Talonäyttely

Sievitalo järjesti talossamme talonäyttelyn muutama päivä luovutuksen jälkeen, juuri ennen muuttoamme. Tuon kaksituntisen aikana myyntiedustaja, joka talon on meille myynyt, tulee esittelemään Sievitalon tuotantoa. Rakennuttajien ei tarvitse paikalla olla, mutta kysyimme saanko tulla paikan päälle, koska ajatus isosta määrästä vieraita ihmisiä tutkimassa meidän kotia vähän kauhistutti ja vaikka meillä ei vielä ollutkaan huonekaluja niin kaapeissa oli jos jonkinmoista tavaraa.

Saavuin paikalle noin 45 minuuttia ennen talonäyttelyn alkua. Illalla olimme laittaneet kaiken valmiiksi, mutta tottakai yön aikana katolta oli lumet tullut alas ja terassin edessä valtava lumivalli. Siinä tämä rouva sitten pikavauhdilla lykki lumet pois ja samalla ensimmäinen auto kurvasikin jo pihaan. Vanhempi pariskunta saapui paikalle etuajassa, koska he olivat päättäneet tulla ostamaan talon ennen kuin muut tulevat paikalle. Jouduin jopa hieman suuttumaan heille, kun eivät millään meinanneet uskoa että talo ei ole myynnissä ja mies yritti jopa väkisin änketä sisällekin. Onneksi edustaja saapui juuri sopivasti paikalle ja minä pääsin livahtamaan sisälle hänen jatkaessaan tuon vanhan herran kanssa vänkäämistä. Tässä vaiheessa olin kyllä kauhuissani, mihin oikein tuli lupauduttua päästää ventovieraita ihmisiä tutustumaan uuteen kotiimme.

Talonäyttelyssä kävi yhteensä noin 20 perhettä, joten vilinää riitti ja oli erittäin hyvä että olin paikalla. Lopulta kävi niin, että ihmiset jopa jonottivat kanssani keskustelemaan käytännön kokemuksista Sievitalon rakentamisessa. Tulipahan samalla tavattua pari tulevaa naapuriakin, jotka olivat jo tontit tältä alueelta ostaneet ja nyt etsivät sopivaa talotoimittajaa. Ihan tuon kaksituntisen lopussa paikalle saapui vielä perhe, jonka vanhemmat katselivat kriittisin silmin uutta kotiamme. Parhaiten kuitenkin mieleen jäi perheen isän kommentti kun hän meni tutkimaan vanhempien makuuhuonetta. "Herrajumala tämä on pieni, eihän tänne mahdu edes rollaattorit sängyn molemmin puolin!". Ihan rehellisesti sanottuna, näin kolmekymppisenä tämä seikka ei ollut ihan ensimmäisenä mielessä kun talon pohjaa suunnittelimme.

Loppuun vielä muistutus helmikuun LED-kilpailusta mihin ei vieläkään ole tullut yhtään vastausta. Voittajalle on luvassa kodin energiasyöpön huoneen päivitys LED-aikaan ja näin tiedossa helpotusta myös tuleviin sähkölaskuihin. Nyt siis laskimet käteen ja vauhdilla tekemään laskelmaa!

1 kommentti:

  1. Skippasimme talonäyttelyn juuri sen takia etten halunnut ketään nuuskimaan kotiimme. 90% kävijöistä kun ovat vaan katsomassa uteliaisuuttaan. Loput etsii sisustusvinkkejä tai ovat aikomuksissa rakentaa. Myöskään talotehtaan korvaus ei miellyttänyt. Puhuivat myös p***kaa korvauksista, ettei sitä saa muuta kuin aineellisena (tavara). Kuitenkin tiedän että on annettu hyvitystä kauppahinnassa jos pitää talonäyttelyn. Riippuu ilmeisesti edustajasta mitä sumplii korvaukseksi.
    Niin ja Onnea uuteen kotiin, sisustuskuvia odotellessa :)

    VastaaPoista