torstai 25. helmikuuta 2016

Muuttaminen

Muuttaminen on aina yhtä tuskaista vaikka tällä kertaa tiesikin, että tämä on se koti jossa tullaan pysymään pitkään. Meidän perhe alkaa olla jo aikamoisia eksperttejä muuttopuuhissa. Miehelleni ja minulle tämä oli kuudes muutto ja ekaluokkalaiselle isoveljelle jo neljäs muutto ja hän on ehtinyt asua jo kolmessa eri kaupungissakin. Muuttomatkat meillä on vaihdelleet muutamasta korttelista 250 kilometriin, joten jokainen muutto on tarvinnut suunnitella omalla tavallaan. Ensimmäistä muuttoa lukuun ottamatta meillä ei ole koskaan muutettu kaikki tavarat kerralla taktiikalla vaan muuttoon on varattu useampi päivä. Tällä kertaa muuttoauto oli vuokrattu kolmeksi päiväksi, johon saatiin vielä päivä lisää hyvityksenä, kun ensimmäinen muuttoautoehdokas lähti hinausauton matkassa korjaamolle. Vuokrattuna meillä on myös joka kerta ollut 10 kappaletta pinottavia muuttolaatikoita, jotka ovat äärettömän käteviä, kun pakkaamme ne toisaalla, kuskaamme ja saman tein puramme paikalleen ja näin kierrätämme samoja laatikoita moneen kertaan. Toki tämä on hieman kalliimpi kuin kaupoista ilmaiseksi saatavat banaanilaatikot, mutta vetoisuus on enemmän, näissä ei ole isoa reikää pohjassa eikä ole vaaraa banaanikärpäsongelmasta. Muuttolaatikoiden vuokra on noin 0,20€/laatikko/vuorokausi.


Monet tuttavamme ovat kertoneet, kuinka heidän lapsensa ovat olleet kauhuissaan muutoista vielä monta viikkoa muuton jälkeenkin. Näin neljän lasten kanssa tehdyn muuton perusteella voin kertoa, että kun lapset saavat olla koko muuton ajan mukana, auttaa tavaroiden pakkaamisessa, kantamisessa ja purkamisessa, he käsittävät mitä tapahtuu, niin asiassa ei ole lapsille mitään pelättävää. Toki tämä ei ole se helpoin ratkaisu, kun lasten ehdoilla on mentävä, mutta myös lasten kokemuspohja kasvaa valtavasti. Isoveli jaksaa aina puhua muutoista kun on saanut istua ison auton kyydissä.


Jätesäkkejä meillä ei ole koskaan muuttaessa käytetty muuta kuin auton takakontin suojaamiseen, jotta sinne voidaan laittaa jotain tavaraa minkä ei haluta likaantuvan. Suurin osa vaatteista on kuljetettu suoraan kaapeissa olevissa koreissa ja henkarivaatteet suoraan henkareissa muiden tavaroiden päällä. Kahden viimeisen muuton uusi hitti on ollut kaupan isot kestokassit, joihin olemme esimerkiksi pakanneet lasten vaatteet viikattuna suoraan lipastosta.

Yksi muuton tärkeimmistä hommista on tehdä muuttoilmoitus Postiin ja maistraattiin, mutta myös lähettää tutuille ja sukulaisille osoitteenmuutoskortit, koska ainakin itsestä on ikävä joulukortteja kirjoittaessa alkaa metsästämään osoitteita kun tietää toisen muuttaneen.



Loppuun vielä pieni maistiainen tämän viikon verhoprojektista ja muistutus helmikuun LED-kilpailusta, jossa voittomahdollisuudet on melkoiset, kun vielä ei ole tullut yhtään vastausta. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti