sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Rakennuslupa hakuun

Tällä viikolla on tapahtunut paljon. Sen lisäksi, että meillä on sairastettu vesirokkoa pikkuveljen osalta, on sähköposti käynyt kuumana, kun viestejä on lähetelty suuntaan ja toiseen. Ennen vappua ehdimme saada lopulliset suunnittelukuvat Sievitalon suunnittelijalta, kun kaikki saatiin viimein hiottua kuntoon. Välillä alkoi jo nolottaa, kun en edes enää tiedä montako versiota kuvista tehtiin, mutta reippaasti suunnittelija aina teki haluamamme muutokset. On se vaan aika jännää päästä suunnittelemaan oma koti ihan alusta alkaen!

Maanantaina mies kävi pääsuunnittelijamme kanssa esittelemässä lupakuvat kaupungin lupainsinöörille ja siellä löytyikin yksi ihan merkittävä virhe, kun olimme suunnitelleet autotalli-rakennuksen harjasuunnan väärinpäin. Lisäksi löytyi muutamia puutteita rakennusmääräyksissä.

Tässä kaupungissa rakennuslupa haetaan lupapiste.fi:n kautta eli kaikki kuvat ja liitteet lähetetään sähköisesti palvelun kautta. Palvelu on tällä hetkellä käytössä vasta 47 kunnassa, mutta tavoite on että jossain vaiheessa kaikki Suomen rakennusluvat kulkevat tuon palvelun kautta.

Rakennuslupamme on tällä hetkellä energiaselvitystä vaille valmis ja tuon selvityksen pitäisi tulla meille heti ensi viikon alussa, jonka jälkeen lupa lähtee virallisesti hakuun. Kaupunki ilmoittaa sivuillaan lupaprosessin kestävän 5 viikkoa – 3 kuukautta, joten nyt ei auta kuin nostaa kaikki mahdolliset peukut pystyyn, että saamme luvan ennen Juhannusta, jotta pysymme alkuperäisessä aikataulussa, jonka mukaan talo olisi luovutusvalmis tammikuussa 2016.  

Vappupäivänä karsimme myös loput puut tontilta, joten niiden puolesta tontti olisi jo valmiina kaivinkoneen tuloa varten, kunhan saadaan ensin rakennuslupa kuntoon.

Meidän tontilla näyttää tyhjältä,
mutta parin korttelin päässä nousee jo runkoa pystyyn!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti