sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Odottavan aika on pitkä...

Viimeisimmästä blogipäivityksestä on kulunut ihan hävyttömän paljon aikaa. Rakennusprojekti etenee vaikka ei siltä hirveästi tunnukaan kun taas vaan odotetaan. Rakennuslupahakemus saatiin viimein viralliseen käsittelyyn toukokuun puolivälissä, kun kaikki tarvittavat liitteet ja jopa suunnittelijoiden koulutodistukset saatiin Lupapisteen kautta toimitettua kaupungille. Torstaina meille tuli sähköpostiin ilmoitus, että rakennuslupa on siirtynyt viranomaisen päätöksentekojärjestelmään. Nyt ei voi muuta kuin pitää kaikkia peukkuja pystyssä, jotta lupa myönnettäisiin kesäkuun loppuun mennessä, jotta aikataulussa pysytään sekä myös heinäkuu tunnetusti on aikaa milloin kaupungin toimipisteissä ei tapahdu yhtikäs mitään.

Perustavan kanssa aloitimme tällä viikolla perustussuunnittelun, kun toimitimme heille pohjatutkimuslausunnon ja lisäksi ensi viikon ohjelmassa on maatyöurakoitsijan metsästystä. Pikkuhiljaa alkaa sentään tuntua siltä, että meidänkin rakentaminen pääsee kohta toden teolla käyntiin. Tontilla kun viime viikonloppuna kävimme, niin oltiin kyllä vähän kateellisia, kun naapuritonteilla työt on jo harjakorkeudessa.

Eilen kävimme Värisilmässä tutkimassa millaisia Sievitalon laattamallit ovat luonnossa. Hyviä vaihtoehtoja löytyi, mutta yhteensovittaminen on hankalaa, kun laattamallit olivat isoilla seinillä eikä niitä pystynyt laittamaan vierekkäin, jotta olisi nähnyt sävyjen yhteensopivuuden. Sievitalon vakiolaattamallisto on erittäin laaja ja uskonkin, että tulemme löytämään niistä meille sopivat laatat keittiön välitilaa lukuunottamatta, johon haluan mosaiikkilaatat. Lomaviikolla onkin tarkoitus käväistä Sievitalon Vantaan toimistossa, jossa laatta- sekä keittiökalustemallit on esillä ja niitä pääsee rauhassa hypistelemään.

Nyt kun viimeisen eskariviikon kiireistä on selvitty kesälomalle, niin voisinkin seuraavaksi tehdä postauksen meidän tulevista kodinkoneista, jotka Kevätmessuilta ostimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti