torstai 14. tammikuuta 2016

Viimeistely

Viimeistelijät saivat työnsä päätökseen tiistaina ja heti illalla päästiin ihastelemaan lopputulosta ja raivaamaan roskia pois. Eilinen vapaapäivä menikin sitten imuroidessa talo ja vaikka viimeistelijät olivat jälkensä siivonneet, niin sitä sahanpurua löytyi ihan joka paikasta, mikä ei ole mikään ihme, koska 2 päivää sirkkelillä sahailivat keskellä olohuonetta. Tämän pitäisi kaiken järjen mukaan olla viimeinen tälläinen megaluokan sotku sisällä, koska nyt loppuviikolla tullaan enää korjaamaan liesituulettimen kiinnitys ja maanantaina saadaan viimein sähkökalustus ja kodinkoneasennus. Sen jälkeen työpäällikön kanssa käydään kaikki loput puutteet läpi ja ne pyritään korjaamaan vielä ennen perjantain luovutusta. Timpureita odotellaan edelleen ulkopuolen hommiin, joten yksi pihasotkukin vielä luvassa ennen päätöstä. Koko viikonloppu on nyt varattu talon siivoukselle, mitä toki hieman hankaloittaa valojen puute, joten jatkoroikan avulla on otettava sähkö siitä yhdestä ainoasta pistorasiasta joka on toiminnassa.









Odotamme koko perhe kovasti sitä, että pääsemme eroon tästä jatkuvasta ravaamisesta kahden paikan välillä ja kaikki ovat varmasti helpottuneita, kun 2 viikon päästä saamme luovuttaa tämän väliaikaisen vuokra-asunnon pois. Kokonaisuudessaan vuoden täällä asustelimme ja varsinkin nyt taas talven tultua tämän asunnon toimimattomuus on alkanut todella raivostuttaa. Vaate- ja kenkäsäilytys on alle neliön kokoisessa tuulikaapissa, josta astutaan sisään lähes suoraan keittiöön. Tämä perhe kun astuu ovesta sisään toppavaatteissa ja aina mukana jos jonkin moista tavaraa, niin näky on monta kertaa päivässä tälläinen, koska vaatesäilytyskin on niin ylhäällä että lapset eivät sinne itse ylety. Pikkuveli on alkanut menettää hermonsa kun näkee että ulkoa tulee lunta sisälle ja se on tottakai heti ensimmäiseksi poistettava jotta hän rauhoittuu. Tottakai täälläkin tavaroille on omat paikat, mutta ne eivät ole kätevästi tuulikaapissa vaan jossain muualla asunnossa. Oven vieressä odottaa myös yksinäinen roskapussi pääsyään viimeiselle matkalleen, mutta kiireessä kun lähtee niin 100 metrin ylimääräinen koukkaus autolle ei aina houkuta kun 2-vuotiaan tahtiin kävellään. 


Yksi uuden talomme ylpeydenaiheista on 7 neliön kokoinen laatoitettu ja vesieristetty tuulikaappi, jota pääsin eilen ensimmäistä kertaa ihailemaan, kun päätin vaihtaa oven vaihdon yhteydessä ihan läpimäriksi kastuneet suojapahvit uusiin. Yli 2 metrin pituiseen liukuovikaappiin saadaan säilytystilaa ulkovaatteille, asusteille, laukuille ja kengille, joille lisäsäilytystilaksi tulee vielä 2 isoa kenkälipastoa peilikaappeja vastapäätä. Ulko-oven ja peilikaapin väliin jää vielä syvennys rattaita varten. Kaiken ihanuuden kruunaa vielä liiketunnistimella ohjattavat valot, jotka syttyvät automaattisesti kun tuulikaappiin tullaan.  


3000 klikkauksen rajapyykki ylitetään ehkä jo tänään...kiitos siitä teille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti