tiistai 16. kesäkuuta 2015

Nyt tapahtuu ja paljon!

Jos tähän asti rakennusprojekti on tuntunut lähinnä odottamiselta, niin siitä viimeinen viikko on ollut kaukana. Pääprioriteettina on ollut maatyöurakoitsijan löytäminen mikä osoittautuikin odotettua vaikeammaksi hommaksi. Pyysimme tarjousta 4 paikalliselta maatyöurakoitsijalta ja yhdeltä jota vastaava mestarimme meille suositteli. Kirjallisen tarjouksen saimme lopulta vain kahdelta firmalta, yksi lupasi tarjouksen mutta ei koskaan lähettänyt, yksi ei ottanut edes yhteyttä ja yksi ilmoitti heti ettei häntä huvita kaivaa heinäkuussa. Kiviainesten hinnat molemmilla oli hyvin samoissa, mutta työn hinnassa oli merkittävä ero. Toinen urakoitsijoista tekee suurimman osan hommista yksin ja apumies on mukana muutamana päivänä täryttämässä ja laittamassa putkia. Toisen firman tarjouksen mukaan tontilla olisi koko ajan 3 miestä hommissa, kaivinkonekuski, apumies ja kesäpoika harjoittelemassa. Kokonaisarvio työn kestolle oli kuitenkin molemmilla sama, joten on varmaan sanomattakin selvää kumpaan päädyimme, koska työn hinnassa oli noin 6000€ hintaero. Toivottavasti teimme oikean valinnan. Myös aikataulut saimme lyötyä lukkoon ja kahden viikon päästä tontilla alkaa tapahtua ryminällä.

Viime viikolla saatiin valmiiksi myös perustussuunnittelu ja suunnitelmat saimme eilen Perustavalta sähköpostiimme. Perustussuunnitelmista löytyi vastaus moneen kysymykseen, kun olemme miettineet esimerkiksi täyttöjä ja niihin käytettävän kiviaineksen raekokoja. Perustavan kesäloman takia perustusviikko siirtyi viikolla eteenpäin, mutta joka tapauksessa heinäkuun puolivälissä meillä alkaa perustukset nousta. Saimme onneksi neuvoteltua eri toimijoiden kanssa, että kahden viikon työt voidaan tehdä viikossa ja talopakettitoimitus ei viivästy vaan tulee tontille suunnitelmien mukaisesti elokuun ensimmäisellä viikolla.

Viime viikolla postilaatikosta löytyivät myös ensimmäiset versiot sähkösuunnitelmista Apekolta. Kovasti ollaan koitettu niitä kaiken tämän perhesirkuksen keskellä käydä läpi, mutta virheitä ja korjattavaa on melkoisesti. Monet korjattavat asiat ovat toki omien halujemme mukaisia mutta löytyy sieltä myös paljon kunnon virheitäkin, kuten katkaisimia millä ei saa ohjattua mitään ja lamppuja joihin ei löydy katkaisinta. Tämän viikon aikana nuokin pitäisi saada eteenpäin.

Viime viikolla Sievitalo aloitti myös rakennesuunnittelun ja yksi iltapäivä menikin sitten selvitellessä kun kahdessa kuvassa sama ikkuna oli merkitty eri kokoisiksi. Onneksi virhe huomattiin tässä vaiheessa, jolloin se oli vielä helppo korjata.

Eilen minulle soitti myös Omega-Keittiöiden kiintokalustetoimittaja, joka lupasi meille ensimmäiset kalustesuunnitelmat jo tälle viikolle. Koska meidän keittiö poikkeaa ihan täysin Tunturikoivu 140 vakiomallin keittiöstä, niin hän lupasi tehdä meille heti suunnitelman meidän toiveidemme perusteella. Tämä taitaa minulle henkilökohtaisesti olla yksi tärkeimmistä suunnitelmista.

Viime viikolla piipahdimme myös Sievitalon Vantaan toimistolla vertailemassa eri laattoja ja sanoisinkin että laattavalinnat alkavat olla hyvinkin selviä meidän osaltamme. Kaikki muut laatat löytyvät Sievitalon vakiomallistosta paitsi keittiön välitilalaatta, johon haluan mosaiikkilaatan. Tämän pitäisi helpottaa myös asennusta, koska keittiössä on yksi suuri unelmani, kapea ja pitkä ikkuna välitilassa. Tuota samaa mosaiikkia tullaan myös käyttämään suihkuhuoneeseen muurattavassa pesuainehyllyssä.


Minun kesälomani on tältä kesää lusittu ja miehelle jäi vielä muutama päivä pitämättä, joten toivottavasti ehdimme vähän vielä tänä kesänä lomaillakin. Ensi viikko vielä menee erinäisten suunnitelmien parissa, mutta sen jälkeen tontilla alkaa tapahtua ja joka viikolle on tarkkaan määritelty mitä viikon aikana tehdään. Vaikka työmiehet tekevät varsinaiset työt niin meille takuulla riittää hommaa yllin kyllin. Avaimet käteen- ratkaisu ei todellakaan tarkoita sitä, että itse voisi vaan lomailla vaan paljon asioita on selvitettävä ja järjestettävä ja lisäksi elokuussa tontilla odottaa muutama kilometri ulkoverhouslautaa joka olisi hyvä saada maalattua ennen syksyn sateita.  

2 kommenttia:

  1. Oi miten aikaisin saitte sähkö- ja kalustesuunnitelmat! Meille tuli saman talotehtaan talo ja ko. suunnitelmat saatiin vasta talopaketin tulon aikoihin. Olisi ollut kiva saada ne jo noin aikaisin pähkäiltäväksi, varsinkni kalusteet.
    Tuo on niin totta ettei avaimet käteen ole mitään lorvailua. Itse yllätyin siitä miten paljon oli siivottavaa sitten kun rakentaminen lähti käyntiin. Pölyn määrä oli järkyttävää. Kannattaa hankkia kunnon raksaimuri.

    Jään seurailemaan miten teillä menee :)

    VastaaPoista
  2. Mukava huomata, että blogiin on vihdoin eksynyt muitakin. Olenkin lueskellut sinu blogiasi ja hakenut sieltä vinkkejä tulevaan. :)

    Käsittääkseni nykyään kaikki suunnitemat pitää olla valmiina ennen talopaketin toimitusta tai sitten tämä lomakausi sekoittaa jotenkin tätä aikataulutusta. Nyt juhannuspyhien aikaan on tarkoitus saada käytyä läpi sekä sähkösuunnitema että kiintokalustesuunnitelma.

    VastaaPoista