perjantai 11. elokuuta 2017

Kaikenikäisille sopiva koti

Kun saman katon alla asuu puolivuotiaan tutkimusmatkailijan lisäksi 9- ja 4-vuotiaat isoveljet niin meiltä löytyy jos jonkinmoista lelua. Isoveljiltä ei voi vaatia, että kaikki pienet tavarat kerättäisiin yhtäkkiä pariksi vuodeksi pois ettei pikkusisko laita niitä suuhunsa. Helpoin ratkaisu tähän olisi, että yläkerta olisi isoveljien leikkivaltakuntaa ja pikkusisko tutkimusmatkailisi alakerrassa, mutta tässäkin on ainakin yksi pieni ongelma, kun ei ole sitä yläkertaa.


Jo Pikkuveljen vauva-aikana päädyimme hankkimaan portin Isoveljen huoneen oveen, jotta hän pystyi omassa huoneessaan leikkimään kuten ennenkin. Ongelmaksi kuitenkin muodostui, kun hän ei aina muistanut tai viitsinyt laittaa porttia kiinni ja Pikkuveli pääsi livahtamaan huoneeseen. Siinä vaiheessa kun tänne muutimme ja Pikkuveli oli 2½-vuotias, niin päätimme ettei porttia enää tarvita, kun hän osasi jo hienosti leikkiä pikkulegoillakin.


Nyt kun Pikkusisko aloitti ryömimisharjoitukset alettiin taas porttiasiaa miettiä ja koska poikien huoneet on vierekkäin niin halusin molempiin samanlaiset portit. Jollyroomin sivuilta bongasinkin Beemoon automaattisestisulkeutuvat turvaportit, joita ei tarvinnut edes ruuvata kiinni vaan ne pingotettiin vain oven karmien väliin. Nyt ei ole enää ongelmana, että potit jäisivät auki ja pojat saavat omissa huoneissaan leikkiä kuten ennenkin. Isoveljen huone on pyhitetty Legoille ja Pikkuveljen huoneen on vallannut pikkuautot ja Brion palikat. Alunperin leikkihuoneeksi sunniteltu huone keittiön vieressä on muuntunut nyt Pikkusiskon huoneeksi missä hän voi turvallisesti leikkiä. Vähän vielä ongelmaa tuottaa Pikkuveli, joka ei täysin ymmärrä miksi leluja ei saa tuoda huoneista pois ja miksi niitä ei saa myöskään jättää liian lähelle oviaukkoa, ettei Pikkusisko ylety niitä portin pinnojen välistä kurkottamaan. 


Miten meidän kotimme on muuten suunniteltu turvalliseksi pienelle tutkimusmatkailijalle? Siitä lisää seuraavaksi.


Meidät löydät nyt myös Facebookista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti