keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Sisustusvalinnat

Muuttovalmiiden Sievitalojen sisustusmateriaalit toimittaa Oulaisten Värisilmä, josta meille lähetettiin sisustuspaketti kotiin valintoja varten. Paketti sisälsi näytteet laminaateista, parketeista, jalkalistoista, lasikuitutapetista, 3 Boråstapeter-tapettikirjaa, Tikkurilan Tunne-värikartan sekä Sievitalon laattamallistoesitteen. Lisäksi lisähintaisia valintoja on mahdollista tehdä koko Värisilmän valikoimasta.

Muut valinnat pystyi hyvin tekemään sisustuspaketin avulla, mutta laattoihin kävimme tutustumassa sekä Sievitalon Vantaan toimistolla että Espoon Värisilmässä, josta en kyllä mitään olisi ostanut, sen verran ala-arvoista palvelua siellä saimme niin me kuin myymälässä samaan aikaan asioineet muutkin asiakkaat.

Sisustusvalinnoissa pyrimme pitämään yhtenäisen linjan koko asunnon läpi eikä valitsemaan kaikkea mahdollista kivaa ja tunkemaan sitä sitten eri paikkoihin, mitä valitettavan usein taloissa näkyy. Usein on niin, että ei olla osattu valita esimerkiksi mikä olisi hyvä laminaatin väri ja talossa saattaa olla kolmeakin eri väristä laminaattia. Vaikka kukin huone itsessään olisi erittäin harmoninen, niin talo kokonaisuudessaan on melkoinen sillisalaatti.

Lattiamateriaaleja taloon tulee kolme erilaista. Tuulikaappiin ja keittiöön tulee 45x45cm kokoinen lähes musta rosopintainen laatta tummalla saumalla. Tekniseen tilaan, kodinhoitohuoneeseen, vessoihin, vaatehuoneeseen, pesuhuoneeseen ja saunaan tulee vastaava laatta 10x10cm koossa. Kaikkiin muihin tiloihin tulee hyvin vaalea laminaattilattia.

Seinissä olimme alkuun sitä mieltä että meille ei tule ollenkaan tapettia, mutta tapettikirjoissa oli tasan yksi hieno tapetti ja se olikin sitten niin hieno, että siihen rakastuin oikein todenteolla. Tuota tapettia tulee meidän makuuhuoneen tehosteseinään ja muuten kaikki seinät maalataan. Valkoista maalia työmaalle ei tule kuin pohjavärinä, koska taloon ei ole tulossa yhtään valkoista seinää vaikka Mustavalkoisessa Unelmassamme paljon valkoista onkin. Suurin osa seinistä maalataan Tikkurilan sävyllä X487 Laasti, joka antaa hienon kontrastin kaikille valkoisille yksityiskohdille. Lähes kaikkiin huoneisiin tulee myös maalattu tehosteseinä, mutta näissäkin pysytään taas jälleen kerran kohtuudessa ja työmaallemme tulee pohjamaalin lisäksi vain viittä eriväristä maalia.


Pesuhuone ja isompi WC laatoitetaan kiiltäväpintaisella valkoisella 20x40cm kokoisella laatalla ja kumpaankin tulee tehosteseinä tummanharmaalla mattapintaisella 10x30cm laatalla, jota samaa tulee valkoisena kodinhoitohuoneen ja pienemmän WC:n välitiloihin. Lisäksi keittiön välitilaan tulee valkoinen kiiltäväpintainen mosaiikkilaatta.



Minun päässäni ja näin paperilla tämä suunnitelma kuulostaa ainakin hyvältä, mutta sen näkee sitten myöhemmin miltä se todellisuudessa näyttää. Vaikka suuret linjat on ollut selvillä ihan alusta asti, niin kaikkien pienten yksityiskohtien hiominen näkemättä on äärettömän vaikeaa. 

1 kommentti:

  1. Paljon samaa kuin meillä laatoissa, mustaa ja valkoista. Samaa laattaakin, laminaatti myös sama. Samaa tapettia myös mutta vihertävänä :) Makkarithan on meillä talon ainoat värilliset huoneet, muuten valkoista. Hyvä teille tulee!

    VastaaPoista