torstai 10. syyskuuta 2015

Kymmenes viikko

Ensimmäinen kolmannes rakennusajasta on takana ja paljon on kymmenessä viikossa saatu aikaiseksi. Aloitimme viikkojen laskennan siitä kun kaivinkone ensimmäisen kerran tontilla alkoi työskennellä ja sen perusteella rakennusajaksi muodostuu 30 viikkoa, joista talon rakentaminen täysin muuttovalmiiksi vie 24 viikkoa.

Maanantaina timpurit ahersivat tontilla yläpohjan villoitusten ja levytysten parissa ja olivat viimein saaneet tehtyä myös sisääntuloterassin katoksen valmiiksi ja minä pääsinkin sitten vielä illalla räystäslautojen ja terassitolppien maalaushommiin kun sää sattui olemaan suosiollinen.

Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina työmaalla oli melkoinen kuhina, kun töissä oli timpureiden lisäksi myös Sievitalon LVI-asentajat ja kattomiehet sekä Apekon sähköasentaja. Miehet tekivät töitä melko lailla kellon ympäri, joten pariin päivään emme päässeet ollenkaan siivoamaan tontille mikä kostautui valtavana roskavuorena talon ja tallin välissä. Alun perin tälle viikolle aikataulutettu lattiavalu piti tehdä jo perjantaina, mutta torstai-iltapäivällä miehelle tulikin soitto että lattiavalu onkin jo torstai-iltana. Tontilla ei vielä todellakaan ollut kaikki valmiina valua varten ja meidän oli pakko lähteä vauhdilla laittamaan kaikki kuntoon. Onneksi pikkuveli nukahti automatkalla ja isoveli viihtyi autossa iPadin kanssa, joten saimme miehen kanssa asennettua kehikon lämpöpumppujen alle valettavaa betonilaattaa varten paikalleen sekä kesytettyä sen valtavan jätevuoren pois ennen betoniauton tuloa. Ja onni oli, että olimme paikalla, kun samalla selvisi että timpurit olivat unohtaneet suojata ikkunat valua varten ja eipä betonimiehiä oltu muistettu informoida että betonia tarvitaan myös siihen etupihalla olevaan laattaan.





Perjantaina päästiinkin sitten ihmettelemään uutta kotiamme kun lattia oli viimein asettunut oikeaan korkoonsa. Kaikki näytti tosi hyvältä kunnes tajusimme tehneemme suunnittelussa melkoisen mokan. Alkujärkytyksen jälkeen olemme löytäneet myös positiivisia asioita tuosta virheestä, mutta jossain kohtaa tuo virhe oli kuitenkin ylitsepääsemätön ja se on pakko korjata. Asiaa pyöriteltiin koko viikonloppu ja maanantaina otimme heti yhteyttä Sievitaloon ja vastaavaan mestariimme ja saimme sovittua virheen korjaamisesta, joka luonnollisestikin kolahtaa meidän kukkarollemme, kun meidän itse tekemästä suunnitteluvirheestä on kyse. Kerron asiasta sitten tarkemmin kun virhe on saatu korjattua. Vaikka kuinka yritimme ottaa kaikki mahdolliset asiat suunnitteluvaiheessa huomioon, niin tottakai meidän tarvitsi mokata ja vielä näin isossa asiassa. Toivottavasti tämä jää ainoaksi virheeksi ja saamme juuri sellaisen unelmakodin kuin halusimmekin.



Viikonloppuna työmaalla ei tapahtunutkaan taas työmiesten osalta mitään ja pääsimmekin pakkaamaan roskia 3 raksasäkillistä, jotta saimme kaikki roskavuoret kesytettyä.
Tällä viikolla timpureiden pitäisi tulla hiomaan betonilaatta ja asentamaan väliseinärungot, jotta sähkömiehet pääsevät ensi viikolla vetämään johdotuksia.

Näkymä vieressä kulkevalta kävelytieltä.

Sievitalolla on myös toinen kohde tässä muutaman kilometrin päässä meistä ja siellä työskentelee käsittääksemme täysin sama työporukka kuin meilläkin. Toimitusviikko toisella talolla oli viikko meidän jälkeemme ja eilen kun vein isoveljeä harrastukseen siihen lähelle, päätin ajella talon ohi ja katsoa millä mallilla työt siellä työmaalla on. Yllätys oli suuri, kun siellä oli jo ulkoverhouskin paikallaan toisin kun meillä. Toki ymmärrän että siellä neliöitä on puolet vähemmän ja talo kutakuinkin suoraan talotehtaan omasta valikoimasta toisin kuin meillä. Viikonlopulle on luvattu poikkeuksellisen lämmintä ja aurinkoista säätä, mikä olisi ihanteellinen maalaussää ja minulla vielä vapaa viikonloppu töistä, mutta vahvasti näyttää siltä että meillä ei ole mitään maalattavaa ja timpuritkin saattavat olla viikonlopun töissä meidän työmaallamme. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti