torstai 30. heinäkuuta 2015

Tapaaminen työpäällikön kanssa

Maanantaiaamuna meillä oli tapaaminen Sievitalon Uudenmaan alueen työpäällikön kanssa. Hän tarkasti tontin kulkuyhteydet isolla kalustolla sekä kävimme läpi meille kuuluvia asioita. Tontti osoittautui jälleen kerran unelmapaikaksi rakentaa, koska sinne on hyvät kulkuyhteydet, leveät tiet ja risteykset sekä naapuritontit ovat vielä tyhjiä, joten kaikki tavara saadaan varmasti hyvin mahtumaan.

Keskustelimme myös ulkoverhouksen maalaamisesta ja myös hän oli toiveikas sille, että talo ehtisi saamaan ensimmäisen maalikerroksen päälleen vielä ennen talven tuloa jos säät ovat vain suotuisat. Rungon pystytyksen tarkka aloitusajankohta ei ole vielä selvillä, kun työpäälliköllä ei ollut vielä tietoa koska timpurit vapautuvat edelliseltä työmaalta, mutta ensi viikolla joka tapauksessa pitäisi aloittaa. Lisäksi kovasti hän siitä puhui, miten Sievitalo pitää kiinni sovitusta luovutusviikosta eikä heillä ole yhdenkään talon luovutus viivästynyt vaan yleensä luovutus tapahtunut jopa pari viikkoa etuajassa.

Tällä viikolla tontilla on melkoinen kuhina, kun sepeliä ja hiekkaa ajetaan sinne täysperävaunulla ja paluumatkalla viedään tontilta kaivettua savimaa-ainesta pois. Tontille tuodaan arviolta 800 tonnia uutta maa-ainesta mikä tarkoittaa noin 20 täysperävaunukuormallista.

Työmaalla käytetään myös lapsityövoimaa.
Tiistaina mies ja isoveli olivat koko illan auttamassa maaurakoitsijaa ja hänen apumiestään. Silloin saatiinkin paljon aikaan, kun mies asensi patolevyt, isoveli routasuojauksen, apumies salaojaputket ja maaurakoitsija hoiti kaivinkonehommat. Myös muina päivinä tällä viikolla mies ja isoveli menevät auttamaan, jotta hommat saataisiin kuntoon tämän viikon aikana ja kaikki olisi valmiina ensi viikon rungonpystytystä varten. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti