maanantai 6. heinäkuuta 2015

Kodinkonevalinnat

Keittiö on kotimme sydän ja minä siellä eniten aikaa vietän. Rakastan kokkaamista ja leipomista, joten keittiön toimivuus on erittäin tärkeää. Päivittäin keittiöstämme valmistuu 2 lämmintä ateriaa ja lisäksi eväät aikuisille mukaan töihin. Eineksiä emme käytä ollenkaan vaan kokkaamme ruoan aidoista aineksista.

Talopakettien hintakilpailutusvaiheessa jo päätimme, että emme ota kodinkoneita talopakettitoimittajan kautta, koska paketteihin kuuluu yleensä hyvin peruskodinkoneet valkoisina ja niiden muutoshinnat rosterinvärisiin ja laadukkaampiin on melko suuret.

Maaliskuussa menimme Messukeskukseen Kevätmessuille hakemaan ideoita taloprojektiin ja käväisimme sekä Gigantin että Expertin isoilla messuosastoilla katsomassa kodinkoneita. Expertillä törmäsimme kuitenkin erittäin mukavaan myyjään ja aloimmekin suunnitella meidän tarpeidemme mukaista kodinkonepakettia. Kävimme pyytämässä tarjousta myös Gigantista ja loppu messupäivä menikin sitten pähkäillessä ostammeko kodinkoneet messuilta vai myöhemmin jostain muualta. Netistä kun hintoja googlailimme niin tulimme siihen tulokseen, että vastaavat koneet maksavat muualla huomattavasti enemmän ja valitsemamme paketti on myös paljon edullisempi kuin Sievitalon kautta tullut haluamamme lisähintainen kodinkonepaketti, joten valinta oli sillä selvä.

Keittiössä niin kuin koko kodinkin ratkaisuissa meille on lapsiturvallisuus erittäin tärkeä asia ja vaikuttaa paljon valintoihin. Päädyimme AEG kodinkonepakettiin vaikka meillä ei siitä ole aikaisempaa kokemusta, mutta heidän kodinkoneistaan löytyi juuri niitä ominaisuuksia joita haimme.




Jääkaappi (AEG S84020KMX0) ja pakastinkaappi (AEG A62710GNX1) olivat linjakkaita ja sopivat hyvin pelkistettyyn tyyliimme.


Astianpesukoneen (AEGF66792M0P) valinnassa meillä oli tärkeimpänä kriteerinä kolmikerroksisuus eli malli missä aterimille on oma pesupaikkansa 3. kerroksessa, koska meillä lapset auttavat astianpesukoneen tyhjennyksessä ja pystyssä söröttävät haarukat ja veitset ovat todella vaarallisia. Lisäksi pesuajan näyttö on tärkeä ominaisuus, joka onkin tässä mallissa heijastettuna alareunasta lattiaan. Suurena plussana vielä kyseisessä mallissa oli, että kaikki nappulat on luukun yläreunassa ja niitä pystyy käyttämään vain luukun ollessa auki. Meillä kun kuitenkin kotona häärää 20 pientä sormea, jotka välillä saattavat painella nappuloita.



Uunin (AEG BP5004021M) valinnassa myyjällä oli ehdottomasti suurin merkitys. Takuulla en olisi itse valinnut pyrolyysiuunia, mutta hänen sekä nopealla googlailulla myös käyttäjien kommentit olivat niin lupaavia, että pakkohan sellainen oli hankkia, koska me olemme niin laiskoja uunin pesijöitä. Tärkeä ominaisuus meille oli lapsilukko mikä olikin tässä mallissa tavallista toimivampi eikä vain mekaaninen klipu luukulla, jollaisen meidän pikkuveli oppi jo 1½-vuotiaana avaamaan. Lapsilukon saa päälle ja pois painamalla kahta nappulaa samanaikaisesti.


Induktiotason (AEGHK754400FB) valitsimme 70cm levyisenä arkea helpottamaan. Tärkeänä kriteerinä valinnassa oli myös toimiva lapsilukko, joka ei valitettavasti ole mitenkään itsestäänselvyys.
   

Saarekemallinen liesituuletin (Franke Opal 90) tulee meille suoraan Sievitalon kautta.

Kodinkoneet odottavat toimitustaan jossain Expertin varastossa ja omat sormet jo kovasti syyhyävät että pääsee näitä viimein testaamaan. 

Kuvat lainattu AEG:n ja Franken sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti