maanantai 13. marraskuuta 2017

Koko kesän urakka

Alkukesästä päätimme lähteä projektiin, jonka suuruutta me emme oikeasti edes näin jälkikäteen ajateltuna tajunneet. Tilasimme pihaan toimitettuna 11500kg lastin, joka sisälsi sekä pihakiviä, muurikiviä että nurmikonreunakiviä. Ennen kuin yhtään kiveä oli mahdollista asentaa, piti alueelta poistaa kauttaaltaan noin 5cm sepelikerros, joka murskeen päälle maatyövaiheessa laitettiin, jotta säästyttäisiin pahimmilta kurilta. Kiveyksen alusta tasoitettiin hiekan ja kivituhkan seoksella, jota kului reilu 2000kg. Kivetys saumattiin mustalla saumaushiekalla ja nurmikoiden reunat viimeisteltiin uudella mullalla sekä niihin kylvettiin siemenet odottamaan sateisia syyspäiviä. Sokkelin reunusta siistittiin isoilla pyöreäsärmäisillä luonnonkivillä, jotka antavat viistellyn säväyksen pihalle.



Melkoinen tavaraliikenne siis vallitsi koko kesän etu- ja takapihan välillä, kun mieheni kuskasi kaiken maa-aineksen ja kivet kottikärryillä paikasta toiseen. Koko kesä tätä tehtiin ja pari viikkoa sitten viimein oli valmista. Piha näyttää aivan upealta vaikka monta kertaa matkan varrella tulikin epätoivon fiiliksiä miksi me ryhdyttiin näin isoon projektiin juuri tänä kesänä. Pikkusisko kun on vielä kovin pieni, huonosti nukkuva ja vaatii koko aika jommankumman aikuisen seuraa, joten käytännössä mies on kaiken tämän tehnyt ihan yksin ja viettänyt suuren osan vapaa-ajasta pihassa joko yksin tai poikien kanssa. Pojat auttoivat jonkun verran kivien kannossa ja varsinkin Pikkuveli oli ahkera noppakivikantaja.


Tästä lähdettiin...


...ja tähän päädyttiin.
Talon ja tallin väliin rakennettiin Lakan City Muurikivistä muuri, joka erottaa alueen ylä- ja alapihaksi joiden välinen korkeusero on noin 20cm. Talvella muurissa loistaa 5 aurinkokennovalaisinta ja pinta on tasoitettu mustalla koristekatteella ja kesällä lamppujen väleihin istutetaan vielä mansikantaimia.



Nyt kun kaikki aika ei ole enää mennyt kivitöihin niin olemme muutamassa viikossa saaneet putsattua rännit lehdistä, haravoitua, laitettua kesäkalusteita talvisäilöön ja ehdottomasti suurimpana urakkana on ollut tallin päädyn raivaaminen lopuista rakennusaikana jääneistä puutavaroista ja polttopuista. Tuo alue kun on meille ollut vähän sellainen poissa silmistä poissa mielestä paikka, mutta nyt kun naapuriin valmistuu talo jouluksi, niin tuo rojukasa olisi ollut suoraan heidän ikkunoidensa alla. 



Polttopuut lahjoitimme pois, koska kosteus oli jo ehtinyt osan pilata ja tiedossa kuitenkin on, että takkaa emme vielä lähivuosina ainakaan tule turvallisuussyistä käyttämään. Nyt pääty on saatu tyhjennettyä ja mies pääsi tänä viikonloppuna poistamaan pinnasta kunnon kerroksen mutaa pois. Tuo tallin pääty ei ole alueena mikään suuri, mutta varsi ongelmallinen, koska maaperä on siinä varsin mutaista. Toivottavasti säät pysyisivät vielä muutaman viikon plussan puolella, jotta ehtisimme saada vaihdettua tuohon pitävämmän maa-aineksen. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti