sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Hiljaa hyvä tulee...

Viime kesänä eli ensimmäisenä kesänä kun talossa asuimme, ulkotyöt edistyivät puuverhouksen maalaamisella, nurmikolla, aidalla ja hiekkalaatikolla. Terassit talotehdas teki meille jo valmiiksi rakennusaikana. Ne olivat prioriteettilistallamme tärkeimmät asiat, jotta pihaa pystytään käyttämään ja ennen kaikkea se on turvallinen lapsillemme, mistä syystä piha on täysin aidattu. 

Talvella teimme sisällä pieniä sisustusjuttuja ja saimme lopulta teknisen tilan laitettua kuntoon, kun se oli talotehtaan jäljiltä levypinnalla. Rakennusajalta yli jääneellä seinämaalilla, nopealla kittauksella ja Ikean Algot-sarjan hyllyillä saatiin sinne tehtyä pieni säilytys- ja kuivaustila perheen miesväen suunnistus- ja juoksukamoille. Tekninen tila kun on luontaisesti tosi lämmin niin vaatteiden ja kenkien kuivaaminen on helppoa sekä sinne kuljetaan tuulikaapista heti ulko-oven vierestä. Lisäksi teknisen tilan toisella seinustalla on kierrätyspiste eli isot vetoketjulliset kassit joissa on pahvi- ja paperijätteet lajiteltuina. Ne on sitten aina täytyttyään helppo heittää autonperään ja käydä tyhjentämässä jätepisteellä.

Lukko ovessa, ettei lapset pääse huoneeseen yksin.


Kierrätyspiste
Ulkona tänä keväänä terassit ovat saaneet pintaansa vaaleanharmaan puuöljyn sekä osa sisäpihan sokkeleista on saatu tasoitettua ja maalattua betonimaalilla. Sokkelin väriksi valikoitui vaaleanharmaa, joka on hyvin lähellä betonin luonnollista sävyä ja muutaman asteen vaaleampi sävy kuin talon ulkomaalin harmaa. Myöskin tällä kertaa onnistuttiin löytämään täydellinen sävy, joka ei yhtään taita siniseen vaan on puhtaan harmaa.  Vaikka väri sinällään ei paljoa muuttunutkaan, mutta on ero silti huomattava jo maalattujen ja maalaamattomien sokkelien välillä.


Tämän kesän varmasti suurin projekti käynnistyi pari päivää sitten kun aloimme poistamaan talon ja tallin väliseltä alueelta pinnassa ollutta sepeliä pois ja tasoittamaan maapohjaa pihakiveystä varten. Etupihalla tulee myös kiveys, mutta sen tekeminen saa vielä odottaa, jotta kaupunki saisi tien asfaltoitua, koska ennen sitä ei ole mitään järkeä tehdä.  Nyt sepeliä on roudattu pois tuolta alueelta yli 30 kottikärryllistä ja kohta päästäänkin jo tasoittamaan pohjaa sekä tekemään kaatoja. Tässä riittääkin puuhaa pitkäksi aikaa, kun nämä melkein 12 tonnia piha- ja muurikiviä asettelee paikalleen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti